您位于: 首页 新闻动态 北方工业大学云计算研究中心聘请美国加州大学圣迭戈分校王建武博士为合作导师

王建武,男,计算机软件与理论专业工学博士(中国科学院计算技术研究所),曾在在意大利都灵理工大学和美国加州大学圣迭戈分校进行博士后研究,现任美国加州大学圣迭戈分校圣迭戈超级计算中心助理项目科学家。曾参与多项国内和国际研究项目(中国国家自然基金、973课题、863课题、欧盟第六框架项目、美国国家自然基金等)。目前在Journal of Grid Computing、计算机学报、计算机研究与发展、ICSR、SCC等国内外学术期刊及会议上共发表论文30余篇(其中第一作者14篇),目前论文被引用次数超过300次。同时还积极协助举办各类学术活动,担任三个国际期刊副主编或编委、两个国际研讨会共同主席、十余项国际杂志或书籍评委、以及包括该领域旗舰会议ICSOC、SCC、E-Science等在内的20个左右国际会议的程序委员会委员。并注重国际学术交流,与十余国家的几十位学者有较为深入的合作或联系。当前的研究兴趣包括云计算、面向服务的计算、大数据、科学工作流等。

Dr. Jianwu Wang is an Assistant Project Scientist at San Diego Supercomputer Center, University of California, San Diego, U.S. He is also an Adjunct Professor at North China University of Technology, China. He got his Ph.D. degree from Institute of Computing Technology, Chinese Academy of Sciences in 2007. His research interests include Service-Oriented Computing, End-User Programming, Scientific Workflow, Distributed Computing, Data-Intensive Computing. He has published over 30 papers with more than 300 citations. He is associate editor or editorial board member of four international journals, co-chair of two related workshops. He is also program committee member for over 20 conferences/workshops, and reviewer of over 10 journals or books.